07. apr. 2020

COVID-19’s impact på boligmarkedet

Dansk økonomi er i øjeblikket hårdt ramt af coronavirus og den dertilhørende nedlukning. Mere end 50.000 danskere har allerede meldt sig i ledighedskøen siden nedlukningen tog fart i midten af marts.

Statens enorme hjælpepakker og en robust økonomi giver heldigvis forhåbning om, at dansk økonomi kan klare skærene relativt godt. Det samme kan ikke siges om alle andre økonomier, og krisens verdensomspændende natur gør, at det sandsynligvis også er en krise, der vil lægge en dæmper på dansk økonomi, længe efter vi igen åbner økonomien op.

 

Boligmarkedet i Aalborg mærker det også

Det bliver nok umuligt at undgå prisfald i Aalborg, og flere sælgere har givet større afslag på prisen end før corona-krisen. Sælgerne af både huse og især lejligheder har efter den delvise nedlukning af Danmark givet større nedslag i prisen. Det viser en ny opgørelse fra Boligsiden, hvoraf det også fremgår, at der ikke er sket lige så store ændringer i nedslagene for sommerhuse.

Flere og flere sælgere er dog også vendt tilbage på boligmarkedet efter Danmark gradvist er åbnet igen, hvilket gør udbuddet af boliger til salg større. Dette har også en indvirkning på, hvordan køber står, da udbuddet er større end tidligere.

 

Det er dog endnu uvist, hvor ramt boligmarkedet i Aalborg bliver, og derfor har vi dette råd:

Skal du købe bolig, skal du ikke tænker over “hvad kan jeg sælger til om nogle år?“. Det er umuligt at spå om fremtiden. Det vigtigst er; Kan du se dig selv bo her?! Hvis svaret er ja, og kan du købe på baggrund af din nuværende økonomi, så køb.