01. okt. 2020

Farvel til K’er og goddag til rød, gul, grå og sort

I dag afskaffes tilstandsrapporten, som vi kender den. Der bliver dermed sagt farvel til begreberne K1, K2, og K3, som erstattes af nye farvesymboler.

Men fra i dag d. 1/10-2020 skal køberne i stedet lade øjnene lede efter den røde farve. For den klassiske tilstandsrapport, som vi kender den fra tidligere, bliver i dag erstattet af en ny og forenklet udgave, som skal hjælpe både køber og sælger til at give et mere simpelt overblik over boligens stand. Den mest markante ændring i den nye tilstandsrapport er, at de hidtil anvendte betegnelser K1, K2 og K3, som angiver hvor kritisk en skade er, udgår til fordel for en ny farveskala.

Den nye farveskalaen er inddelt i farverne rød, gul, grå og sort.

Kritiske skader, som skal fixes her og nu, får farven rød i den nye tilstandsrapport. Skader, som kan vente et par år, får farven gul. Mindre alvorlige skader får farven grå, og de skader, som der skal undersøges nærmere, får farven sort.

De “gamle” rapporter er stadig gældende

Har man inden 1. oktober fået lavet en tilstandsrapport, gælder denne i seks måneder, og derfor vil man som køber også kunne møde de gamle rapporter med K-systemet frem til udgangen af marts 2021. Samtidig med ændringen af tilstandsrapporterne kommer der også nye regler for elinstallationsrapporter. De gamle udfases over det næste år, og elinstallationsrapporter lavet før 1. oktober 2020 vil derfor kunne opleves frem til oktober 2021.